Agenda


Aankomende events

Er zijn op dit moment geen agendaitems

Voorgaande events

3 maart 2016
1456959600

Ver(s)kennersbijeenkomst 3 maart 2016

Retail en duurzaamheidWat?
Het aantal consumenten dat aandacht heeft voor duurzame aspecten bij de aanschaf van producten of diensten groeit. Daarnaast zijn ook veel consumenten sceptisch over claims als duurzaam en maatschappelijk verantwoord. Tijdens de bijeenkomst van 3 maart a.s. hebben wij twee topsprekers uitgenodigd die hun visie met ons delen over Retail & Duurzaamheid.

Jaap Korteweg biologisch akkerbouwer en 9e generatie boer, tevens oprichter en directeur van de Vegetarische Slager.
Zijn grote ideaal is om met de Vegetarische Slager vleeseters te laten beleven dat ze helemaal niets hoeven te missen als ze het vlees één of meer dagen achterwege laten. Zijn ambitie is de grootste slager ter wereld te worden en het doel is het beest uit de voedselketen te halen. In 2015 werd Jaap Kortweg uitgeroepen tot ondernemer van het jaar. Hij kreeg deze prijs uit handen van minister Kamp van Economische Zaken tijdens de week van de ondernemer in Utrecht.

Jeffrey Jansen
manager Formule Ontwikkeling & Beleid bij Jumbo Supermarkten
Supermarktketens als Jumbo kunnen een grote stap maken op het gebied van duurzaamheid. Door bijvoorbeeld alleen seizoensgebonden verswaren te nemen. Of producten die binnen een straal van 250 kilometer zijn geproduceerd. Daar is wel een complete gedragswijziging voor nodig. Zowel bij de Retailer als bij de consument. Voorlopig is het nog niet zover. Jumbo zet wel alles op alles om dit doel te bereiken. Heeft de duurzame supermarkt de toekomst en wat is het beleid van Jumbo op het gebied van duurzaamheid?

Dit mag je niet missen!
Deze keer stellen we onze leden in de gelegenheid om kosteloos een introducee (werkzaam bij een ander food of food gerelateerd bedrijf) mee te nemen. Wij hopen dat jullie hier allemaal gehoor aan geven. Wij sluiten de dag af met een overheerlijk diner verzorgt door The Duke.

PS Wil je voorafgaand aan de bijeenkomst golfen dan is dat mogelijk. Van 12.00 tot 14.30 uur hebben wij enkele plaatsen gereserveerd. Wij horen graag of je hier gebruik van wilt maken. Kosten hiervoor zijn wel voor eigen rekening.

Tot ziens op 3 maart!

Programma
14:30 uur Ontvangst
15:00 uur Start
15.15 uur Keek op de week
15.30 uur Presentatie De Vegetarische Slager, Jaap Korteweg

16.15 uur Koffiebreak
16.30 uur Presentatie Jumbo, Jeffrey Jansen
17.00 uur Afsluiting bestuur

17.20 uur Laatste woord door één van de leden
17.30 uur Borrel en aansluitend het diner

Aanmeldformulier voor events

Aanmelden voor event
Ik meld me aan voor
Ik maak gebruik van het diner