Agenda


Aankomende events

Er zijn op dit moment geen agendaitems

Voorgaande events

19 november 2015
1447887600

Ver(s)kennersbijeenkomst 4

Gezondheid in relatie tot voeding
Op 19 november zijn wij te gast bij Ziekenhuis De Gelderse Vallei in Ede. Het thema van de bijeenkomst is Gezondheid in relatie tot voeding. Wij maken daar kennis met het concept At your Request. In Ziekenhuis De Gelderse Vallei kiezen patiënten zelf wat en wanneer zij willen eten. Op de menukaart staat het belang en de keuze voor eiwitrijke producten centraal. Eiwitrijke producten zijn erg belangrijk bij herstel van ziekte en spelen een grote rol in de adviezen van het voedingsziekenhuis. Naast een presentatie krijgen wij ook een rondleiding in het Ziekenhuis. 

In Nederland lijdt ongeveer de helft van de inwoners aan overgewicht. 12 procent daarvan heeft ernstig overgewicht, ook wel obesitas genoemd. Van de kinderen heeft 14 procent overgewicht. Dat maakt overgewicht volksziekte nummer één. Marlous Smit van Your Health coach begeleidt dagelijks mensen met overgewicht, diabetes en mensen met een voedselintolerantie. Your Health Coach is ook betrokken bij het tv programma Obese waarin zij kandidaten begeleiden in hun strijd tegen de kilo’s. Marlous vertelt ons meer over haar dagelijkse praktijk. Waar lopen haar clienten tegen aan? Wat is nu echt gezonde voeding en welke rol kan de foodsector daarin spelen door bijvoorbeeld voorlichting en transparantie.

Het diner vindt ook plaats in het ziekenhuis. De chef-kok stelt een speciaal “Gezond” menu voor ons samen! Je kan je aanmelden via het onderstaande formulier.

Tot ziens op 19 november!

Programma
15:00 uur Ontvangst
15:15 uur Keek op de week
15:30 uur Presentatie over 'At your request'
16:00 uur Rondleiding Ziekenhuis met accent op gezonde voeding

16:30 uur Koffiebreak
16:45 uur Your healthcoach over obesitas, diabetes, gezonde voeding en welke rol kan de foodsector nemen op het gebied van gezonde voeding.
17:15 uur Afsluiting bestuur

17:20 uur Laatste woord
17:30 uur Diner

Aanmeldformulier voor events

Aanmelden voor event
Ik meld me aan voor
Ik maak gebruik van het diner