Inspiratie


Omdat inspiratie niet altijd vanzelf komt vind je op deze pagina interessante informatie voor verse ideeën.


Verse bewaartips voor groente en fruit


Keukenrol bij je salade

Vocht zorgt ervoor dat groene sla al na een paar dagen bruin en slap is. Stop je sla daarom in een plastic zak met een stukje keukenrol of papieren zakdoekje. Het papier absorbeert het vocht en je krop sla blijft langer knapperig.

Bananen vastbinden
Bananen krijgen sneller een bruine kleur als je ze los van elkaar bewaart. Houd de tros dus bij elkaar en bind steeltjes samen met zilverpapier of vershoudfolie.

Een appel bij je aardappels
Op aardappelen ontstaan snel nieuwe scheutjes. Het gas ethyleen voorkomt dit en houdt je aardappelen langer vers. Omdat appels dit gas produceren, doet een appel bij je aardappels wonderen. Ditzelfde gas zorgt er ook voor dat ander fruit sneller rijpt, dus houd je appels daarbij uit de buurt!


Azijn over je bessen
Bessen bederven relatief snel door schimmels en bacteriën. Het zuur van azijn kan dit makkelijk voorkomen. Was je bessen in een mix van één kopje azijn en drie kopjes water voordat je ze in de koelkast bewaart. Wel goed afdrogen!

Uien in een panty
Als er één ui rot is, worden ze dat al snel allemaal. Stop daarom de pijpen van een panty vol met uien, van elkaar gescheiden met een knoop, touwtje of elastiek. Hierdoor komt er genoeg lucht bij de bollen en rotten ze minder snel. Als er dan toch een ui schimmelt, verspreidt de schimmel zich niet over je hele voorraad, omdat de uien elkaar niet aanraken.

Selderij in aluminiumfolie
Selderij produceert een gas dat ervoor zorgt dat de groente verlept. De plastic zak waar de selderij vaak in zit houdt dit gas vast. Vervang het plastic door aluminiumfolie, dat het gas laat ontsnappen. De stengels blijven een stuk langer knapperig. Dit werkt ook voor broccoli en sla.


Champignons in een papieren zak
Het plastic bakje waar champignons vaak in zitten houdt vocht vast en daardoor kunnen de paddenstoelen bederven. In een papieren zak blijven de paddenstoelen langer goed.

Nieuw in het straatbeeld: interactieve abri

Apotek introduceerde onlangs al een abri die reageert op voorbijstormende treinen. Pepsi Max gaat nog een stap verder om zijn 'ongeloofwaardige' mix van maximum taste en no sugar onder de aandacht te brengen. Kortom, met de nieuwe technieken is meer mogelijk dan je denkt. Denk niet meer in traditionele uitingen, maar laat je informeren over en inspireren door de nieuwe technieken. Zie hieronder de filmpjes van de geweldige abri's.


Philips lanceert LED-navigatie voor supermarkten

Philips introduceert vandaag op de vakbeurs Euroshop in Düsseldorf een nieuwe indoor gps-oplossing die klanten via hun smartphone wijst op de meest efficiënte route naar producten op hun boodschappenlijst. Meest opvallend: Philips gebruikt LED-verlichting voor de navigatie.

Klant begeleiden met licht
Een armatuur in het plafond wordt gekoppeld aan speciale software die de LED-lamp een unieke lichtpuls laat uitzenden. De camera van een smartphone herkent de signalen en kan de klant als het ware van lamp naar lamp door de winkel begeleiden. Eventueel kan de klant ook nog worden gewezen op interessante aanbiedingen.

Het routesysteem bevindt zich nog in de testfase en is tot nu toe alleen toegepast op de tentoonstelling honderd jaar Uitvindingen in Museum Boerhaave in Leiden. Daar zorgen lichtspots voor extra digitale informatie op de tablet van de bezoeker. Nadeel van de Philips-toepassing is dat bestaande verlichting in supermarkten moet worden vervangen. Er vinden niettemin al gesprekken plaats met meerdere winkelketens, maar het bedrijf doet daar geen nadere mededelingen over. Op zijn vroegst zal het systeem volgend jaar worden uitgerold.

Li-Fi
Het is overigens niet de eerste keer dat LED-lampen worden gebruikt voor het sturen van informatie naar bijvoorbeeld smartphones. Professor Harald Haas van de Edinburgh University demonstreerde in 2011 al eens tijdens een TED-talk het streamen van een complete HD-film met LED lampen. Hij bedacht ook de term Li-Fi (Light-fidelity). Daarbij dimt en versterkt een LED-lamp het licht en stuurt via die flikkering data naar een sensor. Sommige van deze toepassingen maken zo internetsnelheden tot wel 150 Mbps mogelijk.

Bron: www.emerce.nl


Even checken! Nieuwe verpakkingseisen 2014

Onlangs verscheen er weer een nieuwsbrief van het Afvalfonds Verpakkingen. Deze keer grotendeels gewijd aan de essentiële eisen. zij lieten TNO een checklist ontwikkelen waarmee het voor producenten en importeurs makkelijker wordt te beoordelen of hun verpakkingen aan de essentiële eisen voldoen. Deze checklist werd in samenwerking met het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken ontwikkeld. Het KIDV is dit jaar opgericht om structurele verduurzaming van de gehele verpakkingsketen te bevorderen.

Download hier de nieuwsbrief


Pinterest

Pinterest is een soort van digitaal prikbord. De gebruikers kunnen plaatjes (pins genaamd) op prikborden (pinboards) plakken. Zo kun je prikborden maken over elk favoriet onderwerp. Deze plaatjes kun je weer delen met je vrienden. Zij kunnen jouw pins leuk vinden (like) en op hun eigen boards pinnen (repin).

Pinterest werd door bedenker Ben Silbermann in maart 2010 gelanceerd, geheel in de traditie van social media, als bèta. Pinterest zou de snelst groeiende social media site ooit worden, met meer dan 10 miljoen gebruikers in de eerste 9 maanden van het bestaan. In augustus 2011 werd Pinterest opgenomen in de the 50 best websites of 2011 door Time magazine.

Het succes van Pinterest
Het succes van Pinterest is opmerkelijk. Zelden is een sociale media site zo snel gegroeid in gebruikersaantallen. Belangrijk in het succes van Pinterest zijn vrouwen. Zij waren de eersten die het gebruikersgemak en de mogelijkheden van Pinterest onderkenden en omarmden. De laatste tijd zijn de mannelijke gebruikers aan een inhaalslag begonnen.

Een andere belangrijke succesfactor is dat de site communiceert met behulp van plaatjes. Onder het mom, een beeld zegt meer dan duizend woorden. Ook de userinterface is zeldzaam intuïtief.

Maar wat kun of moet je er dan mee? Daarvoor is nu een mooi online magazine die hier uitleg over geeft.

Resultaat van de innovatiedag 2013

Benieuwd? Kijk dan op www.pinterest.com/verstrends


Verse inspiratie