19 februari 2014

Boek van Wilfred en Lili Genee: Vullen of voeden

Een nieuw boek speciaal over gezond eten voor kinderen: vullen of voeden. Daar houden we van. Wilfred Genee schreef het boek samen met zijn vrouw Lili. Er komen verschillende voedingsdeskundigen en bekende ouders aan bod.

Kennis door kinderen

Wilfred en zijn vrouw zijn zich in voeding gaan verdiepen door de komst van hun eigen kinderen. Ze willen gezonde dingen aanbieden. En niet alles verbieden. Zo eten ze ook wel eens een patatje. Dit is heel herkenbaar, toch? Lili Genee heeft diverse opleidingen gevolgd op voedingsgebied. Om zich heen kreeg ze allemaal vragen, vandaar dat het idee ontstond om een gids te ontwikkelen.

Recepten voor kinderen
In het boek van Wilfred Genee en zijn vrouw staan recepten, theorieën van voedingsspecialisten. Tijdens een interview op de radio geeft Wilfred aan dat hij vooral wil inspireren. Zijn vrouw heeft de kennis door de opleidingen.
Hij vindt het erg dat er vaker ongezond gegeten wordt dan dat kinderen groente eten. De kennis bij veel mensen is er niet over gezonde voeding. Soms wordt er een glas cola naast het bed gezet als kinderen dorst hebben. Dat gedrag wil hij veranderen middels dit boek. Veel mensen een stukje kennis bij brengen. Net als wij!

Bron: goedetengezondleven.nl