17 september 2013

BP opent eerste M&S gemakssuper

De eerste Marks & Spencer-foodwinkel bij een tankstation van BP in Nederland opent woensdag in Harmelen de deuren voor klanten. Het is de eerste gemakssupermarkt bij een tankstation in Nederland.

De Simply Food-gemakswinkels voeren een assortiment van 7000 verse voedingsmiddelen, waaronder kant-en-klare maaltijden, vers, sandwiches, bloemen en de basisboodschappen. Er zijn typisch Engelse producten zoals gerookte zalm, steak, Cheddar-kaas, scones en crumpets te koop. De Nederlandse foodwinkels wijken wel af van de locaties aan de Britse snelwegen, aangezien ze dichte koelingen krijgen en de stellingen hoger zijn dan in Engeland. Hendrik Muilerman, algemeen directeur van BP Nederland (zie foto onder links): “Ons tankstation Bijleveld is de afgelopen weken ingrijpend verbouwd. Op deze locatie introduceren wij een nieuw soort gemakswinkel die zich kenmerkt door een breed en bijzonder assortiment, een goede bereikbaarheid en ruime openingstijden. Dit is een voor Nederlandse begrippen uniek tankshopconcept waarin we het aanbod van producten en services voor onderweg en voor thuis hebben geïntegreerd. Wij hebben daarmee voor elk eetmoment, van ontbijt tot en met diner, een vers en smaakvol aanbod voor onze klanten”. Jan Heere, Director of International van Marks & Spencer (zie foto onder rechts): “Wij hebben veel positieve reacties ontvangen van onze Nederlandse klanten sinds wij in april in Nederland zijn teruggekeerd met onze lokale website en onze unieke multi-channel winkel in Amsterdam. Wij zijn erg verheugd om met BP samen te werken aan uitbreiding van onze aanwezigheid in Nederland met onze eerste Marks & Spencer Food pilot. Wij weten dat onze Nederlandse klanten vol verwachting uitkijken naar ons aanbod van verse voedingsmiddelen van hoge kwaliteit op gemakkelijk bereikbare locaties– het biedt hen de perfecte keuze aan voedingsmiddelen voor thuis”.

Foodhall


Marks & Spencer betrad na een afwezigheid van meer dan tien jaar de Nederlandse markt en opende in april de eerste M&S-winkel aan de Kalverstraat in Amsterdam. Hier is food gecombineerd met mode en online verkoop. De geplande M&S Foodhall aan het Amsterdamse Rokin gaat 2015 van start. Verder komt er nog een reguliere M&S-winkel in de hoofdstad. Februari 2013 opent de flagshipstore in Den Haag de deuren.

Clicks & bricks


De samenwerking tussen BP en M&S past in BP’s retail strategie waarin haar tankstations een belangrijke rol vervullen voor het dagelijkse gemak van klanten. Voor M&S is de samenwerking met BP onderdeel van haar ‘clicks & bricks’ strategie voor e-commerce en winkels voor Nederland, waar M&S in april terugkeerde met haar Nederlandse website (www.marksandspencer.nl) en world class multi-channel winkel op de Kalverstraat.

Succes UK

De nieuwe Nederlandse pilots bouwen voort op het succes van de samenwerking tussen M&S en BP in de UK – hier is Marks & Spencer Food al op ruim 160 BP tankstations aanwezig en M&S en BP zullen dit aantal gedurende de komende jaren verder blijven uitbreiden. "De unieke combinatie van de verse, kwalitatief hoogstaande voedingsproducten van M&S op BP’s gemakkelijk bereikbare locaties heeft bewezen niet alleen bestaande klanten goed te kunnen bedienen, maar ook nieuwe klanten enthousiast te maken. Naar verwachting zal de Nederlandse klant dit unieke aanbod nu ook willen proberen", aldus M&S en BP gezamenlijk in een persbericht.

Engelse ambassadeur

De toekomstige Engelse Ambassadeur Sir Geoffrey Adams (zie foto onder in het midden), die de officiële heropening van BP tankstation Bijleveld bijwoonde, zei: “Ik ben blij om – zo snel na mijn aankomst hier – te zien dat dit uitstekende initiatief van twee Engelse kwaliteitsmerken in Nederland wordt verwelkomd. Dit soort samenwerkingsverbanden spelen een belangrijke rol bij de verdere versteviging van onze toch al solide handelsrelatie, die essentieel blijft voor onze gezamenlijke groei. Ik kijk ernaar uit om de komende jaren meer van dit soort bijeenkomsten bij te wonen”.