22 juli 2013

DGS Group rondt overname Voskuilen Vleeswaren af

DGS Group, producent van gegrilde vleeswaren, rotisserieproducten en verse filet americain, heeft de overname van Voskuilen Vleeswaren afgerond. Voskuilen is een grote speler op het gebied van ambachtelijke gehaktballen en ambachtelijke rookworst. Het gecombineerde bedrijf biedt nu een nog vollediger assortiment ambachtelijke vleeswaren.

DGS Group heeft nog twee andere bedrijven in de portefeuille: Dutch Grill Specialties en The Filet Company. Dutch Grill Specialties produceert gegrilde vleeswaren en rotisserieproducten; the Filet Company maakt verse filet americain en spreadables.

Vorig jaar ging DGS Group een samenwerking aan met Rabo Capital, de investeringstak van Rabobank. Mede dankzij deze samenwerking is DGS Group nu in de gelegenheid om deze overname te realiseren. Hoewel de individuele bedrijven onder hun bestaande naam zullen blijven opereren, zullen zij zich bij gezamenlijke uitingen en activiteiten als ‘DGS Group’ presenteren.

De directie van DGS Group, Nick Visser en Wilbert Wolfs: “Door onze gehaktballen te combineren met het huidige assortiment van Voskuilen, kan ons bedrijf een volledig aanbod bieden voor iedere klant en zich sterk positioneren in de markt. Studies hebben duidelijk gemaakt dat retailers die de ambachtelijke rookworst van Voskuilen verkopen de hoogste indexen in de markt bewerkstelligen en daar zijn wij erg trots op.”

Beide bedrijven hebben een duidelijke bedrijfscultuur die naadloos op elkaar aansluit. “Wij geloven in echte lekkere producten die door ambachtsmensen gemaakt zijn en koppelen dit aan een moderne manier van vermarkten waarbij wij in samenwerking met onze klanten het maximale uit de categorie proberen te halen.” aldus de directie.