4 april - 7 april 2011
1301868000

Xperience tour Boston en New York

New York, the city of cool, is bruisend en groots; een unieke bestemming dus voor de Ver(s)kenners Xperience reis van 2011.

Maandag 4 april 2011
Vanuit Amsterdam vertrokken we om 07.20 uur met British Airways via Londen Heathrow naar Boston. Daar arriveerden we om 13.20 uur lokale tijd. Dit gaf ons de gelegenheid een eerste indruk van Boston en zijn retail te krijgen. De stad is compact en kent een bijzondere dynamiek, waarin historische gebouwen en supermarkten elkaar harmonieus afwisselen. De  “Bostonians” hebben ooit de Engelsen succesvol verslagen: bijna iedere hoek van de straat herinnert aan dit verleden.  

Dinsdag 5 april 2011
Een unieke bustour bracht ons van Boston naar New York. Tijdens deze indrukwekkende Xperience tour dwars door Massachusets  en Connecticut maakten we meerdere stops om onder andere de supermarkten WalMart, Big M en A&P te bezoeken. In Danbury, Connecticut, werd geluncht. Eind van de dag, begin van de avond, arriveerden we in New York waar we inchecken op Times Square Hotel Paramount. Niet gehinderd door enige vermoeidheid of jet-lag stapten we vervolgens in het avond- en nachtleven van the City that never sleeps (en de Ver(s)kenners ook niet…).

Woensdag 6 april 2011
Direct op Times Square zijn al veel tot de verbeelding sprekende retailconcepten te bezoeken. Gedurende ons verblijf bezochten we o.a. HerSheys, M&M’s superstore en vervolgens in de directe omgeving Zaro’s Bakery, Wholefoodsmarket, Le Pain Quotidien, Fairwaymarket. We liepen 5th Avenue af, struinden door Wholefoods en verbaasden ons bij Food Emporium en Trader Joe. Toen door voor een bezoek aan Eataly in 2nd Street. Ruiken, snuiven, proeven en genieten. De bakermat van de Slowfood beweging.

Donderdag 7 april 2011
Voor de sportievelingen onder ons (en de wannabe’s): New York by bike! Een prachtige tour bracht ons langs vele bekende plekken in de stad. Na 2 uur arriveerden we in de wijk Little Italy om te lunchen in Da Nico, het favoriete restaurant van de oud-burgemeester van New-York, Giuliani. De middag werd weer geheel gevuld met retailbezoeken alvorens we in de avond weer terugvlogen naar ons eigen Amsterdam.

Aanmeldformulier voor reizen

Aanmelden voor reizen
Ik meld me aan voor